Skip to main content

Αρνητικές αντιδράσεις από τη Γερμανία για τις 100 δόσεις

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει η λίστα μεταρρυθμίσεων που θα εισηγηθεί η ελληνική πλευρά να είναι «συνεκτική και εύλογη».

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα εισηγηθεί η ελληνική πλευρά σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει την Τρίτη, σημείωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Όπως είπε «προηγουμένως θα εξεταστεί από Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ και μετά θα δώσουν την γνώμη τους, βάση της οποίας θα υπάρξει συζήτηση των υπουργών Οικονομικών. Αυτό σύμφωνα με το πλάνο θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν βλέπει λόγο να μην πάει το θέμα στο γερμανικό κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα αν η λίστα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε περιμένει η λίστα να είναι «συνεκτική και εύλογη».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως αν λήξει το υφιστάμενο πρόγραμμα θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες πριν ετοιμαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχουν αρνητικές αντιδράσεις από τη Γερμανία, ειδικά όσον αφορά στο σχέδιο νόμου για τις 100 δόσεις, το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι θα περιλαμβάνεται στη λίστα των μέτρων της Αθήνας.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Γέγκερ λέγοντας ξεκάθαρα ότι «η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην κάνει τίποτα χωρίς την συνεργασία των Θεσμών».
 

ZENITH