Skip to main content

Aρνητικό κλίμα στη σκιά της Fed

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και εν αναμονή λήψης πρόσθετων μέτρων χαλαρής νομισματικής πολιτική οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν απώλειες.
Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και εν αναμονή λήψης πρόσθετων μέτρων χαλαρής νομισματικής πολιτική οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν σημαντικές απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε ανεπίσημα στις 1.061,55 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,9%. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των μεταλλευτικών εταιρειών, με τις μετοχές των Anglo American Antofagasta, BHP Billiton, Rio Tinto και Xstrata να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ρευστοποιήσεων.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,63%, στη Φραγκφούρτη ο DAX κατέγραψε πτώση 1,03% και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,24%.
Πτωτικά συνεχίζουν και οι δείκτες στη Γουόλ Στριτ, εξαιτίας της νευρικότητας που προκαλεί η αναμονή της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η απρόσμενη πτώση της παραγωγικότητας στο δεύτερο τρίμηνο αλλά και τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την αύξηση των επιχειρηματικών αποθεμάτων επιβάρυναν περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,82% και ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1,40%.

ZENITH