Skip to main content

Αρχές Ιουλίου η μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο Καβάλας

Στις 2 Ιουλίου θα αρχίσει η μετεγκατάσταση των κλινικών και των διοικητικών υπηρεσιών από τα δύο υφιστάμενα κτίρια στους χώρους του νέου Νοσοκομείου Καβάλας, με καθυστέρηση αρκετών μηνών.
Ο κύβος ερρίφθη! Ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Σάββας Κοσμίδης, ανακοίνωσε σήμερα (7/6) σε συνέντευξη Τύπου ότι τη δεύτερη μέρα του Ιουλίου ξεκινά η πολυπόθητη μετεγκατάσταση των κλινικών και των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος στους χώρους του νέου, σύγχρονου κτιρίου που δεσπόζει της πόλης της Καβάλας, στην περιοχή του Αγίου Σίλα.

Ύστερα από παλινωδίες μηνών και ενώ είχε προαναγγελθεί επανειλημμένα η μετεγκατάσταση από τα δύο υφιστάμενα κτίρια του Γ.Ν. Καβάλας στο νέο χωρίς αποτέλεσμα, τελικά όλα δείχνουν ότι σε ένα μήνα περίπου το νέο νοσοκομείο θα λειτουργεί εξυπηρετώντας χιλιάδες ασθενείς του ν. Καβάλας, αλλά και γειτονικών περιοχών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε σήμερα ο κ. Κοσμίδης, πρώτα θα πραγματοποιηθεί η μετακόμιση των κλινικών (ασθενείς και προσωπικό) και των υπηρεσιών του παραθαλάσσιου κτιρίου ("Κάτω Νοσοκομείο"), με έναρξη στις 2 Ιουλίου και εκτιμώμενο χρόνο μετακόμισης από τρεις έως οκτώ, το πολύ, μέρες, για ν’ ακολουθήσει αμέσως μετά η μετακόμιση των κλινικών του πρώην Σανατορίου.  Κατά τις εκτιμήσεις του Διοικητή, το νέο νοσοκομείο θα λειτουργεί πλήρως έως τα μέσα Ιουλίου.

Επιπλέον, σήμερα ανακοινώθηκε τόσο η ίδρυση ογκολογικής κλινικής στο νέο νοσοκομείο (έως τώρα η έλλειψη αυτή ήταν εξαιρετικά σημαντική) όσο και η απόκτηση σύγχρονου μαγνητικού τομογράφου, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη τις τελευταίες μέρες έργα για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας πεζών και οχημάτων εντός και εκτός του περιβάλλοντος χώρου του νέου νοσοκομείου Καβάλας.

ZENITH