Skip to main content

Άρχισαν οι εξαιρέσεις από τη φορολόγηση των επιδομάτων

Έντονη δυσαρέσκεια προκαλεί το γεγονός ότι αργά χθες το βράδυ, στη Βουλή, «πέρασαν» αρκετές εξαιρέσεις από τη διάταξη που προβλέπει την κατάργηση της αυτόνομης φορολόγησης για ειδικά επιδόματα κι αποζ
Έντονη δυσαρέσκεια προκαλεί το γεγονός ότι αργά χθες το βράδυ, στη Βουλή, «πέρασαν» αρκετές εξαιρέσεις από τη διάταξη που προβλέπει την κατάργηση της αυτόνομης φορολόγησης για ειδικά επιδόματα κι αποζημιώσεις.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις (πχ ένστολοι σε ένοπλες δυνάμεις κι ΕΛΑΣ, νυκτερινών υπαλλήλων στα μουσεία κλπ), οι οποίες, όμως, ενδεχομένως να προκαλέσουν κύμα αντιδράσεων από όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι βλέπουν τα πλεονεκτήματά τους να περικόπτονται.

Το θέμα είναι πως θα χειριστεί από εδώ και στο εξής το θέμα το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα πρέπει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εξαίρεση από τη μείωση του 12%, για το επίδομα ειδικών συνθηκών και την ειδική αποζημίωση απασχόλησης πλέον του πενθημέρου, που καταβάλλονται στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος.

Από τη μείωση του 12%, εξαιρείται επίσης και η αποζημίωση που χορηγείται στους φύλακες των μουσείων, των αρχαιολογικών χώρων και των σωφρονιστικών καταστημάτων, για κάθε μέρα απασχόλησης πέραν του πενθημέρου.

ZENITH