Skip to main content

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ για τη μεγάλη ήττα

Τα καραμανλικά στελέχη ξεσπαθώνουν κατά της ηγεσίας της ΝΔ. Εμφύλιος και στο περιβάλλον Σαμαρά, αιχμές Παπαμιμίκου κατά Χρύσανθου Λαζαρίδη για τη «στρατηγική του φόβου».

Με σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ και της στρατηγικής της υποδέχονται τα λεγόμενα "καραμανλικά" στελέχη τις προβλέψεις των exit polls που δείχνουν μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας στο Twitter το αποτέλεσμα των exit poll, έκανε λόγο για «συντριπτική ήττα και πλήρη αποδοκομασία της στρατηγικης του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τις έκαναν σημαία της ΝΔ», για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «BACK TO THE ROOTS. Επιστροφή στις ρίζες. ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ».

Να επιστρέψει η ΝΔ στη... Ρηγίλλης και τις αρχές της ζήτησε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή Γιώργος Βουλγαράκης. «Ο ελληνικός λαός έκανε την επιλογή του, ελπίζω να μην το μετανιώσει». Μ' αυτά τα λόγια, ο Γεώργιος Ράλλης παρέδιδε την κυβέρνηση το 1981. Έχω την αίσθηση, ότι το ίδιο θα επαναλάμβανε και σήμερα…Όσον αφορά τη ΝΔ, υπάρχουν δύο μόνον επιλογές: η θα περιμένει να αλλάξει ο λαός, η θα αλλάξει η ίδια. Προσωπικά πιστεύω, ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στη Ρηγίλλης και τις αρχές της!», έγραψε στο Facebook ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Παιδείας και Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «νιώθω ότι η Νέα Δημοκρατία, το τελευταίο διάστημα, με δικές μας πράξεις και παραλείψεις, έχει αποκοπεί από τον στρατηγικό στόχο του μεσαίου χώρου. Δώσαμε τον μεσαίο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με την μεσαία αστική τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ακόμα ένας από τους λεγόμενους «καραμανλικούς», ο κ.Σάββας Τσιτουρίδης, έθεσε θέμα ηγεσίας στη ΝΔ μετά τη σημερινή ήττα, καλώντας τον ίδιο τον κ. Σαμαρά να δρομολογήσει τις εξελίξεις. «Η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια οδυνηρή ήττα. Με ό,τι θα ακολουθήσει στη χώρα, η ενότητα και η ιδεολογική πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση της φιλελεύθερης ριζοσπαστικής παράταξης, που έκανε πάντα τις μεγάλες ιστορικές επιλογές για τον τόπο, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Περιμένουμε από τον κύριο Σαμαρά να δρομολογήσει τις αναγκαίες εξελίξεις», τόνισε.

Την ίδια ώρα, εμφύλιος ξεσπά και στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, καθώς  πηγές κοντά στον γραμματέα της ΝΔ, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, εξαπολύουν βέλη κατά του Χρύσανθου Λαζαρίδη στον οποίο χρεώνουν την προεκλογική επικοινωνιακή στρατηγική που βασίστηκε στον φόβο.

«Ο γραμματέας είχε εγκαίρως διαφωνήσει με την στρατηγική του φόβου, της οποίας υπέρμαχος ήταν ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και ότι είχε προκρίνει την τακτική της θετικής προσέγγισης του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι πήγε καλά η εκστρατεία πόρτα-πόρτα των υποψηφίων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

ZENITH