Skip to main content

Άρχισε το ξεκαθάρισμα στις εφορίες της Θεσσαλονίκης

Με την παύση καθηκόντων των διευθυντών στις ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, ΔΟΥ Αμπελοκήπων, Α΄ και Δ΄ ΔΟΥ, ως ανεπαρκών, άρχισε σήμερα το ξεκαθάρισμα στις οικονομικές υπηρεσίες της πόλης.
Με την παύση καθηκόντων των διευθυντών στις ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, ΔΟΥ Αμπελοκήπων, Α΄ και Δ΄ ΔΟΥ ως ανεπαρκών, άρχισε το ξεκαθάρισμα στις οικονομικές υπηρεσίες της πόλης, στο πλαίσιο της επιχείρησης αναδιάρθρωσής τους, που έχει ξεκινήσει το ΥΠΟΙΚ.

Ενδεικτικό του σήματος κινδύνου που εκπέμπει το υπουργείο λόγω της υστέρησης των δημοσίων εσόδων, σε σχέση με τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του ΠΣΑ, είναι πως η ανακοίνωση των αποχωρήσεων έγινε προς τους εν λόγω προϊστάμενους δια τηλεφώνου και όχι με την κοινοποίηση των επίσημων υπηρεσιακών σημειωμάτων (όπως συνηθίζεται).

Οι εσπευσμένες κινήσεις του υπουργείου καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για κατακόρυφη αύξηση των εσόδων, με δραστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών. Όπως έχει άλλωστε δηλώσει κατ΄ επανάληψη ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, τα στελέχη των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών μηχανισμών θα κρίνονται βάσει των αποτελεσμάτων και όχι βάσει κομματικών κριτηρίων. Αυτό το τελευταίο, βέβαια, μένει να αποδειχθεί από τους αντικαταστάτες τους, που αναμένεται να ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα.

ZENITH