Skip to main content

Αρχίζει η τρίτη φάση εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται η 22χρονη, που βρισκόταν στον 7ο μήνα της κύησης και υποβλήθηκε σε καισαρική.
Ξεκινά σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, η τρίτη φάση του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης, που αφορά στις υγιείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιακή ομάδα από 6 μηνών έως 49 ετών).

Παράλληλα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Συνολικά έχουν εμβολιαστεί περίπου 80.000 άνθρωποι.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται στα Κέντρα Υγείας, στα ιατρεία του ΙΚΑ καθώς και στα Εμβολιαστικά Κέντρα των Νομαρχιών και των δήμων της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης. Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και θα βρίσκονται στο Κτίριο Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μοναστηρίου 15, 2ος όροφος, στο Κτίριο Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μοναστηρίου 15, 3ος όροφος, στον Ερυθρό Σταυρό-Υγειονομείο Ν. Βότση 2 και στο Κεντρικό Κτίριο Ν.Α.Θ. Βασ. Όλγας 198.

Γέννα με καισαρική σε έγκυο με γρίπη

Σε καισαρική τομή υποβλήθηκε η 22χρονη, που βρισκόταν στον 7ο μήνα της κύησης και διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με αναπνευστική ανεπάρκεια, όπου διαγνώστηκε θετική στον ιό της νέας γρίπης.

Οι γιατροί έκριναν ότι υπήρχε πλέον κίνδυνος για τη ζωή του νεογνού από το ενδεχόμενο να επιβαρυνθεί περαιτέρω η υγεία της μητέρας. Το μωρό νοσηλεύεται στη ΜΕΘ νεογνών του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου, λόγω της προωρότητάς του, ενώ δεν φαίνεται να έχει μεταδοθεί σ’ αυτό ο ιός. Η 22χρονη μητέρα, που βρίσκεται σε βαριά κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Άλλοι δύο θάνατοι

Ακόμη δύο άνθρωποι, που είχαν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης, έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα. Πρόκειται για μία γυναίκα 37 ετών, παχύσαρκη, και έναν άνδρα 55 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και παχύσαρκος), που νοσηλευόταν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα, άλλα τέσσερα άτομα εισήχθησαν στην εντατική. Πρόκειται για μία γυναίκα 52 ετών παχύσαρκη, μία 69χρονη με ιστορικό υποκείμενης νόσου (χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια), έναν 28χρονο με ιστορικό υποκείμενης νόσου (αυτοάνοσο νόσημα) και μία γυναίκα 29 ετών με ιστορικό υποκείμενης νόσου (άσμα, υπέρβαρη).

ZENITH