Skip to main content

Αρχίζουν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

Ξεκινούν σήμερα στις 15:00 στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων για την αξιολόγηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Ξεκινούν σήμερα στις 15:00 στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων για την αξιολόγηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το τέλος της τετράμηνης επέκτασης της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους στην Ευρωζώνη.

Στις τεχνοκρατικές διαπραγματεύσεις θα μετέχουν στελέχη της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, του ESM/EFSM, καθώς και της ελληνικής κυβέρνησης. Στόχος των εμπλεκόμενων πλευρών είναι η ολοκλήρωση των συγκεκριμένων συζητήσεων έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πληροφορίες από κοινοτικές πηγές, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται από την κυβέρνηση, αναφέρουν ότι αύριο έρχονται στην Αθήνα εκπρόσωποι των δανειστών. 

Όπως επισημαίνουν σχετικά κυβερνητικοί κύκλοι, η διαπραγμάτευση, πολιτική και τεχνική, θα γίνει στις Βρυξέλλες, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι κλιμάκια των θεσμών δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συλλέξουν στοχευμένα στοιχεία. «Τα κλιμάκια αυτά, των οποίων οι επισκέψεις θα αποφασίζονται από κοινού με την ελληνική πλευρά, θα είναι χαμηλόβαθμα και, φυσικά, οι επαφές τους θα γίνονται με ομόβαθμούς τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Βάση των εν Ελλάδι επαφών θα είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Την τεχνοκρατική ομάδα της χώρας μας πλαισιώνει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής καθ. Νικόλαος Θεοχαράκης (ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη εβδομάδα), η σύμβουλος του κυρίου Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη, ο συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κυρίου Δραγασάκη, Γιάννης Μάργαρης, αλλά και η Γενική Διευθύντρια Προϋπολογισμού και Θησαυροφυλακείου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κυρία Σταυρούλα Μηλιάκου.



 











 




 

ZENITH