Skip to main content

Ασφαλές το ελληνικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο Red Sea Spirit

Το υπό σημαία Παναμά και ελληνικής διαχείρισης φορτηγό πλοίο κατάφερε να διαφύγει από τους ένοπλους πειρατές, αντίθετα με ό,τι είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι αρχές της Κένυας.
Απεφεύχθη τελικά η πειρατεία από ενόπλους στο υπό σημαία Παναμά και ελληνικής διαχείρισης φορτηγό πλοίο Red Sea Spirit, αντίθετα με ό,τι είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι αρχές της Κένυας. Το φορτηγό, με πλήρωμα αλλοδαπούς ναυτικούς, έπλεε στις 16 Νοεμβρίου 2009 ανοιχτά των ακτών της Υεμένης με προορισμό το Καράτσι.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, το υπό ελληνική διαχείριση εμπορικό πλοίο (τύπου bulk carrier) δέχθηκε πειρατική επίθεση από ενόπλους που επέβαιναν σε ταχύπλοα σκάφη το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου, αλλά χάρη στους ελιγμούς του πλοιάρχου το Red Sea Spirit, κατάφερε να διαφύγει.

Όπως τονίζει η διαχειρίστρια εταιρία, «Σεκιούρ Χόλντ», το πλοίο πλέει ασφαλές για τον προορισμό του, ενώ όλοι οι αλλοδαποί ναυτικοί του είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα με δηλώσεις του ο Άντριου Μουανγκούρα, του Προγράμματος Αρωγής Ναυτικών της Ανατολικής Αφρικής, με έδρα την Κένυα, είχε ανακοινώσει ότι «το Red Sea Spirit κατελήφθη από ενόπλους ανοιχτά των ακτών της Υεμένης την περασμένη Πέμπτη» και υπογράμμισε ότι η είδηση για την πειρατεία έγινε γνωστή μόλις σήμερα. Τελικά η ανακοίνωση διαψεύστηκε.

ZENITH