Skip to main content

Ασφάλιστρα ανάλογα με την... παραβατικότητα

Άμεση διασύνδεση των κυκλοφοριακών παραβάσεων με το ύψος των ασφαλίστρων που θα πληρώνουν οι οδηγοί προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.
Άμεση διασύνδεση των κυκλοφοριακών παραβάσεων με το ύψος των ασφαλίστρων που θα πληρώνουν οι οδηγοί προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται αυτόν τον καιρό το υπουργείο Μεταφορών. Συγκεκριμένα, για κάθε ΙΧ το οποίο υποπίπτει σε διάφορες παραβάσεις θα υπάρχει ένα ατομικό ποινολόγιο, το οποίο θα λαμβάνεται σοβαρά - σχεδόν αποκλειστικά - υπόψη ως βασικό κριτήριο για τον καθορισμό του ύψους των ασφαλίστρων τους.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, από την άλλη πλευρά, βεβαίως, θα επιβραβεύονται οι ιδιοκτήτες εκείνων των ΙΧ οι οποίοι είναι προσεκτικοί κι αποφεύγουν την παραβατικότητα, παντός είδους. Το σχετικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει μπει στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του κι αναμένεται με εύλογο  ενδιαφέρον από τους άμεσα κι έμμεσα εμπλεκόμενους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το σχετικό κείμενο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα έως το τέλος του τρέχοντος μηνός.

ZENITH