Skip to main content

Ασπίδα στον Καραμανλή από Σαμαρά

Πλήρη κάλυψη στην «επιλογή σιωπής» του Κ. Καραμανλή προσφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως αν και ο πρώην πρωθυπουργός θα περάσει από την επιτροπή αξιολόγησης.
Πλήρη κάλυψη στην «επιλογή σιωπής» του Κώστα Καραμανλή προσφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως αν και ο πρώην πρωθυπουργός θα περάσει από την επιτροπή αξιολόγησης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σαμαράς παραπέμπει στο καταστατικό του κόμματος, όπου στο άρθρο 21 προβλέπεται η αυτοδίκαιη συμμετοχή των εν ενεργεία βουλευτών στους πίνακες των υποψηφίων στις εθνικές εκλογές.

«Εκείνος που χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις είναι αυτός που κραύγαζε προεκλογικά ‘’λεφτά υπάρχουν’’. Ο Καραμανλής ζήτησε έγκαιρα να ληφθούν μέτρα, που αν λαμβάνονταν τότε, θα ήταν επαρκή», συνεχίζει.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τα «βαρίδια» στη ΝΔ, τα προσδιορίζει σε όλους όσους προσέβαλαν το φιλότιμο της παράταξης και εξηγεί: «Επειδή εννοώ την αυτοκάθαρση, δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε ονοματολογία. Γι΄ αυτό και δημιουργήσαμε την Επιτροπή Αξιολόγησης. Για να αντιμετωπίσουμε αξιοκρατικά τους πάντες».

Τέλος, σχετικά με το «ναι» Μπακογιάννη στα μέτρα, σημειώνει ότι η βουλευτής θα το χρεωθεί στ τέλος. «Η εκ μέρους της κ. Μπακογιάννη υπερψήφιση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς ενόχλησε τους νεοδημοκράτες. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε όσους ψήφισαν τα μέτρα κι αυτοί θα τα χρεωθούν έως το τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ZENITH