Skip to main content

Άτακτη υποχώρηση για το ευρώ, «τρελή» άνοδος για τον χρυσό...

Απρόσκοπτη υποχώρηση έναντι του δολαρίου καταγράφει το ευρώ, την ώρα που ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.
Τι συμβαίνει με το ευρώ; Αυτό είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τα τελευταία 24ωρα τους Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι βλέπουν την αδυναμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος να ανακτήσει τις δυνάμεις του, ακόμα και μετά την ανακοίνωση του προγράμματος - μαμούθ, για τη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα ανόδου, που κράτησε μόνο μια μέρα (Δευτέρα), το ευρώ άρχισε μια απρόσκοπτη υποχώρηση έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα η μεταξύ τους ισοτιμία να έχει υποχωρήσει κάτω κι από τα επίπεδα του 1,266, πριν από λίγο.

Την ίδια ώρα, ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Νωρίς το πρωί έφτασε ακόμα και στα 1244 δολάρια ανά ουγγιά που συνιστά νέο ιστορικό ρεκόρ. Τέτοια ζήτηση για ράβδους, οι ευρωπαίοι τραπεζίτες είχαν να δουν από την επομένη της πτώσης της Lehma Brothers, όπως γράφουν και οι σημερινοί Financial Times. Κι όπως είναι φυσικό, όλοι περιμένουν να δουν «που θα βγάλει» αυτή η κατάσταση...

ZENITH