Skip to main content

Αθώος ο 44χρονος εκπαιδευτικός για την παιδική πορνογραφία

Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου που συνελήφθη την Παρασκευή για παιδική πορνογραφία και κατοχή χασίς.
Απαλλάχθηκε απ’ όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν ο φερόμενος ως μέλος κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας 44χρονος προϊστάμενος Δημοτικού Σχολείου οικισμού του δήμου Χρυσούπολης Καβάλας, καθώς στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας- όπου δικάστηκε σήμερα (Τρίτη)- δεν αποδείχθηκαν τόσο η εμπλοκή του στο κύκλωμα όσο και η κατοχή από τον ίδιο ποσότητας 15 γραμμαρίων κάνναβης που βρέθηκε στη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του.
Ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στο κύκλωμα, υποστηρίζοντας ότι συμπτωματικά οδηγήθηκε σε επιλήψιμες ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας μέσω του υπολογιστή του, ενώ υποστήριξε ότι η επίμαχη ποσότητα κάνναβης δεν ανήκει στον ίδιο. Το δικαστήριο εξέφρασε αμφιβολίες ως προς την ενοχή του εκπαιδευτικού και τον κήρυξε αθώο.

Ο 44χρονος, πατέρας δύο παιδιών, ύστερα από πληροφορίες της Interpol και έρευνες του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης –με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας- στο πλαίσιο της πανελλαδικής επιχείρησης «Τσάρλι»  για εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου, φερόταν ως εμπλεκόμενος στο κύκλωμα και είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του, στον Ξεριά Καβάλας. Οι αστυνομικοί, κατά δήλωση της Αστυνομίας, είχαν κατασχέσει σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα τρεις σκληρούς δίσκους υπολογιστή, έναν οπτικό δίσκο με αποθηκευμένες διευθύνσεις ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας και μικρή ποσότητα κάνναβης (15 γραμ.) που βρήκαν στο σπίτι του εκπαιδευτικού.

Χθες, με απόφασή της η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου τον έθεσε σε διαθεσιμότητα και τον παρέπεμψε στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. Μετά τη σημερινή εξέλιξη στο Αυτόφωρο Καβάλας, πιθανότατα το υπηρεσιακό συμβούλιο θα λάβει σοβαρά υπόψη την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης του εκπαιδευτικού πραγματοποιήθηκε σήμερα κατ’ εξαίρεση, καθώς οι δικηγόροι της Καβάλας απέχουν από τα καθήκοντά τους επί τριήμερο, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση λειτουργίας του νέου δικαστικού μεγάρου της περιοχής. Μάλιστα, μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης του 44χρονου ήταν και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Χρυσόστομος Κεβρεκάκης.

ZENITH