Skip to main content

«Άτλας Ιχθυοπανίδας» για τον ποταμό Νέστο

Μία πρωτότυπη έκδοση χρηματοδότησε η υπερνομαρχία Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης για την καταγραφή της ιχθυοπανίδας του ποταμού Νέστου, από τις πηγές μέχρι τις εκβολές του.
Τον Άτλαντα Ιχθυοπανίδας του ποταμού Νέστου, ύστερα από έρευνες και μελέτες αρκετών χρόνων, παρουσίασαν χθες από κοινού στο Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών της Νέας Περάμου Καβάλας οι Έλληνες και Βούλγαροι επιστήμονες που συνεργάστηκαν για την έκδοσή του, με την υποστήριξη της Υπερνομαρχίας Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη έκδοση, που καταγράφει σε κοινό ελληνοβουλγαρικό κατάλογο όλα τα είδη της σπάνιας ιχθυοπανίδας του ποταμού Νέστου, από τις πηγές του (εντός βουλγαρικού εδάφους) μέχρι τις εκβολές του, το Δέλτα του Νέστου, στα νότια σύνορα των νομών Καβάλας και Ξάνθης. Με τον "Άτλαντα" αυτό επιλύονται και επιστημονικά ζητήματα, που αφορούν στην ιχθυοπανίδα και των δύο τμημάτων του Νέστου σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Ο κοινός κατάλογος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Δράσεις Διαχείρισης, Προστασίας και Ανάδειξης Ιχθυοπανίδας Ποταμού Νέστου" και χρηματοδοτήθηκε από το INTERREG IIIA/PHARE CBC ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, με ανάδοχο τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης και φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝΑΛΕ) της Νέας Περάμου (του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας / ΕΘΙΑΓΕ).

ZENITH