Skip to main content

Ατονούν οι φωτιές στη Ρωσία

Οι φωτιές στα ρωσικά δάση, που έχουν προκαλέσει την εμφάνιση πυκνού τοξικού καπνού τις τελευταίες εβδομάδες στη Μόσχα, θα ατονίσουν πλήρως έως την Κυριακή, διαβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εκτάκτων Ανα
Οι φωτιές στα ρωσικά δάση και οι φλόγες από το έδαφος, που καλύπτεται με τύρφη, οι οποίες έχουν προκαλέσει την εμφάνιση πυκνού τοξικού καπνού τις τελευταίες εβδομάδες στη Μόσχα, θα ατονίσουν πλήρως έως την Κυριακή, διαβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

«Οι φωτιές θα ελεγχθούν πλήρως από τώρα έως το τέλος της εβδομάδας στις 22 Αυγούστου», υποσχέθηκε σε σχετική σύνοδο, που έγινε σήμερα στη Μόσχα ο αρμόδιος υπουργός, Σεργκέι Σόϊγκου, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.

Μέχρι τώρα, έχει κατασβεστεί το 95% των πυρκαγιών στην περιοχή της Μόσχας, πρόσθεσε στην ίδια σύνοδο ο υφυπουργός του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, Αλεξάντερ Τσουπριάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Σε όλη τη χώρα η εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία, που έφτασε και τους 40 βαθμούς Κελσίου, καθώς και οι φωτιές και το τοξικό νέφος που προκλήθηκε έχουν προκαλέσει το θάνατο 54 πολιτών, ενώ έχουν κατακάψει ένα εκατομμύριο εκτάρια δασικής γης.

Σήμερα, για πρώτη φορά μετά από έξι εβδομάδων καύσωνα, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 24 βαθμούς στη Μόσχα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ενδέχεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο τις προσεχείς ημέρες, μια είδηση που ανέμεναν εδώ και ημέρες με πολύ αγωνία όλοι οι Μοσχοβίτες.

ZENITH