Skip to main content

Άτυπη συνάντηση Παπανδρέου-Γκρούεφσκι στη Μαδρίτη

Άτυπη συνάντηση στη Μαδρίτη είχαν σήμερα οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στο θέμα της ονομασίας.
Άτυπη συνάντηση στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, είχαν σήμερα οι πρωθυπουργοί της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στο θέμα της ονομασίας.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της πΓΔΜ, «ΜΙΑ», οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών εξέφρασαν την ελπίδα και τη βούληση να διευθετηθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν. Ακόμα, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους στις διαπραγματεύσεις και την ετοιμότητά τους για περαιτέρω απευθείας συναντήσεις, καθώς και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Επιπλέον, οι Γκρούεφσκι και Παπανδρέου αναφέρθηκαν στις προοπτικές της περιοχής και την ανάγκη ενσωμάτωσής της στην ΕΕ, ενώ έγινε λόγος για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πΓΔΜ, καθώς και κατά πόσο τα θέματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν «εμπόδιο» για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Σημειώνεται ότι από το γραφείο του κ. Γκρούεφσκι ανέφεραν ότι η συνάντηση ήταν «αυθόρμητη» και τη χαρακτήρισαν ως «εγκάρδια».

ZENITH