Skip to main content

«Αυστηρή» στήριξη προανήγγειλε η Λαγκάρντ

Για ένα κοκτέιλ παραχωρήσεων και άκρας αυστηρότητας έκανε λόγο η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αναφερόμενη στην απόφαση στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ.
Για ένα κοκτέιλ παραχωρήσεων και άκρας αυστηρότητας έκανε λόγο η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην απόφαση στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Journal du Dimanche», η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι «επιδιώκουμε τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, ωστόσο αυτό δεν μας αποτρέπει να είμαστε αυστηροί, θα χρειαστεί να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τα αποτελέσματα».

«Η Ελλάδα δε σεβάστηκε τη δέσμευσή της ως χώρα της ευρωζώνης» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «θα χρειαστούμε αυστηρότερους μηχανισμούς ελέγχου, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα».

«Δεν θα αποδεσμεύσουμε το σύνολο του ποσού αμέσως. Θα προχωρήσουμε με βάση τις ανάγκες και, σε περίπτωση στάσης πληρωμών, θα πατήσουμε αμέσως το φρένο», πρόσθεσε.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα υπάρχει στενός έλεγχος της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. «Θα μας χρειασθούν μηχανισμοί ελέγχου ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα πέσουμε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», είπε προσθέτοντας ότι η αποστολή αυτή ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το γαλλικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει το σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και η υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ελπίζει πως οι Γάλλοι βουλευτές θα συμφωνήσουν με την άποψή της ότι η επίδειξη αλληλεγγύης προς έναν εταίρο δεν σημαίνει ελαστικότητα.

ZENITH