Skip to main content

Αυστραλία: Νίκη των Εργατικών δείχνουν τα exit polls

Οι Εργατικοί της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ αναδεικνύονται με μικρή διαφορά νικητές στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Αυστραλία, σύμφωνα με μια πρώτη δημοσκόπηση που δόθη
Οι Εργατικοί της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ αναδεικνύονται με μικρή διαφορά νικητές στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Αυστραλία, σύμφωνα με μια πρώτη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν κλείσουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με το exit poll του τηλεοπτικού καναλιού Channel Nine, το Εργατικό Κόμμα λαμβάνει το 52% των ψήφων έναντι 48% του συντηρητικού κόμματος του Τόνι Άμποτ.

Μια άλλη δημοσκόπηση του καναλιού Sky News πριν κλείσουν τα πρώτα εκλογικά τμήματαέδινε επίσης τη νίκη στους Εργατικούς με 51% των ψήφων. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι Φιλελεύθεροι του Άμποτ λαμβάνουν το 49%.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα στις 08.00 (τοπική ώρα, 01.00 ώρα Ελλάδας) και τα τελευταία θα κλείσουν στις 20.00 (13.00 ώρα Ελλάδας).

Η ψήφος είναι υποχρεωτική στην Αυστραλία και οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν τους 150 βουλευτές της κάτω βουλής και τους μισούς από τους 76 γερουσιαστές.

ZENITH