Skip to main content

Αυστραλία: Πέρασαν μπροστά οι Συντηρητικοί

Οι Συντηρητικοί απέχουν πλέον μόλις 5 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία των 76 βουλευτών που απαιτούνται για την Κάτω Βουλή (150 έδρες), όμως σύμφωνα με πολλούς αναλυτές η μάχη είναι τόσο αμφίρροπη που
Οι Συντηρητικοί απέχουν πλέον μόλις 5 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία των 76 βουλευτών που απαιτούνται για την Κάτω Βουλή (150 έδρες), όμως σύμφωνα με πολλούς αναλυτές η μάχη είναι τόσο αμφίρροπη που κανένα κόμμα δεν μπορεί να είναι βέβαιο για τα τελικά αποτελέσματα. Είναι δε πολύ πιθανόν για πρώτη φορά μετά το 1940 να μην προκύψει κυβέρνηση πλειοψηφίας στην Αυστραλία.

Σε τέτοια περίπτωση, οι Εργατικοί θα πρέπει να στραφούν προς τους Πράσινους για να κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.«Είναι μία πολύ άσχημη βραδιά για τους Εργατικούς.Φαίνεται πως θα πρέπει τώρα να συνδιαλεχθούμε με τους Πράσινους», σχολίασε ο Εργατικός Μαρκ Άρμπιμπ.

Η 48χρονη πρωθυπουργός, που εκπαραθύρωσε τον Ιούνιο τον Κέβιν Ρουντ από την ηγεσία, προκήρυξε πρόωρες εκλογές για να εκμεταλλευθεί το θετικό ρεύμα στις δημοσκοπήσεις.

Εν τούτοις, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο 52χρονος αντίπαλός της Τόνι Άμποτ μείωσε τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.

ZENITH