Skip to main content

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα να εκπληρώσει όσα έχει υποσχεθεί

Σε τήρηση του χρονοδιαγράμματος για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Αθήνα ελπίζει ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της.

Σε τήρηση του χρονοδιαγράμματος για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Αθήνα ελπίζει ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της.

Ο κ. Σέλινγκ χαιρέτισε από τις Βρυξέλλες τη συμφωνία που επετεύχθη στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup για την εκκίνηση των τεχνικών συνομιλιών ανάμεσα σε Αθήνα και θεσμούς, εντούτοις επισήμανε πως η ελληνική πρέπει να αποσαφηνίσει το εάν θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, προκειμένου να λάβει τα χρήματα που χρειάζεται. «Αυτός είναι ο μοναδικός και σωστός δρόμος και ως εκ τούτου είναι καλό από αύριο να συνεχιστεί δυναμικά αυτή η διαδικασία για να υπάρξουν αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ.

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι στη χθεσινή συνεδρίαση δεν διευκρινίστηκε ο τρόπος με τον οποίον η Ελλάδα θα εξοφλήσει ενδιάμεσα τις ταμειακές της υποχρεώσεις,  προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι θα εξοφλήσει όλα τα χρέη εμπρόθεσμα, χωρίς να είναι γνωστό αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο.

 

ZENITH