Skip to main content

Aυτός είναι ο αυτόχειρας συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους

Μοιραίο ρόλο έπαιξε ο συγκυβερνήτης του Airbus, Andreas Lubitz στην τραγωδία με τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Μοιραίο ρόλο έπαιξε ο συγκυβερνήτης του Airbus, Andreas Lubitz στην τραγωδία με τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Ο 28χρονος Γερμανός πιλότος, που εργαζόταν εδώ και λίγους μήνες στην εταιρεία, σόκαρε την υφήλιο, καθώς, σύμφωνα με τη γαλλική εισαγγελία, έριξε οικειοθελώς το αεροσκάφος στις Άλπεις, κλειδώνοντας εκτός κόκπιτ τον κυβερνήτη.

O μοιραίος συγκυβερνήτης πετούσε ήδη από την εφηβεία του και είχε φοιτήσει σε ένα εξαιρετικά αυστηρό κολλέγιο, είχε εκπαιδευτεί εντατικά και, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος πιλότος στη Lufthansa.

Ήταν ενθουσιασμένος όταν τον Σεπτέμβριο του 2013 άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία - κολοσσό των διεθνών αερογραμμών. Γνωστοί του αναφέρουν πως δεν είχε σημάδια κατάθλιψης, ήταν κοινωνικός και σχετικά ήρεμος. Είχε συμπληρώσει 630 ώρες πτήσης.

Ο Lubitz καταγόταν από τη Μontabaur, πόλη του γερμανικού κρατιδίου Ρηνανία - Παλατινάτο. Ζούσε με τους γονείς του και παράλληλα διατηρούσε ένα σπίτι στο Ντύσελντορφ, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

Η πρώτη φωτογραφία του δόθηκε στη δημοσιότητα, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του.

Τις επόμενες ημέρες και μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στον συγκυβερνήτη, καθώς το δίλημμα που τίθεται είναι εάν θέλησε να θέσει τέλος στη ζωή του ή εάν αποτελούσε μέλος τρομοκρατικών πυρήνων.

Πάντως, τόσο ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, όσο και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανέφεραν ότι ο Αντρέας Λούμπιτς δεν είχε «τρομοκρατικό παρελθόν».

Γερμανοί αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο σπίτι του, στο Μονταμπούρ.

Απομάκρυναν τους συγγενείς του από τη Μασσαλία

Λίγο πριν τη συγκλονιστική συνέντευξη Τύπου του γενικού εισαγγελέα των γαλλικών αρχών για τις πραγματικές συνθήκες της συντριβής, η οικογένεια του Lubitz έφυγε από τη Μασσαλία όπου βρισκόταν μαζί με άλλους συγγενείς.

Η οικογένεια του Andreas Lupitz είχε φτάσει στην περιοχή, όμως βρισκόταν σε διαφορετική αίθουσα από τους υπόλοιπους συγγενείς θυμάτων, όπως και η οικογένεια του πιλότου. Όταν ενημερώθηκαν πως ο Lubitz έριξε συνειδητά το αεροσκάφος, οι συγγενείς του έφυγαν από την πόλη για ν' αποφευχθεί η πιθανότητα εκτρόπων, αλλά και η οποιαδήποτε επαφή με τον Τύπο.

Όλες οι οικογένειες ενημερώθηκαν μια ώρα πριν τη συνέντευξη Τύπου προσωπικά από τον αρμόδιο εισαγγελέα.



 

ZENITH