Skip to main content

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στη Σαμοθράκη

Την άμεση λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων, στη Σαμοθράκη, αποφάσισε η Νομαρχία Έβρου, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, που πιθανόν να υπάρξει, σήμερα.
Την άμεση λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων, στη Σαμοθράκη, αποφάσισε η νομαρχία Έβρου, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, που πιθανόν να υπάρξει, σήμερα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας να είναι στο 3, κάτι που σημαίνει υψηλός κίνδυνος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Σαμοθράκης μεριμνά για τη φύλαξη και επιτήρηση των σκουπιδότοπων σε 24ωρη βάση, ενώ υπάρχει ετοιμότητα έγκαιρης αντίδρασης για διάθεση προσωπικού και μέσων, ενώ φυλάσσονται τα αστικά και τα περιαστικά δάση.

Εξάλλου, ο δήμος ενημέρωσε τους δημότες περί της απαγόρευσης καύσης απορριμμάτων ή άλλων αποβλήτων, τόσο εντός των οργανωμένων χώρων απόθεσής τους, όσο και στους υπάρχοντες χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Στρατός και η Αστυνομία διατάχθηκαν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να κινητοποιηθούν άμεσα, εάν απαιτηθεί, καθώς και να ενεργοποιούν τις μικτές περιπολίες, όπου απαιτείται.

ZENITH