Skip to main content

Αυξήσεις ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ

Στην πρίζα βάζει τους καταναλωτές η ΔΕΗ, καθώς μετά από εντολή της Τρόικας αναπροσαρμόζονται τα τιμολόγιά της από το 2011, ώστε να αντανακλούν το «πραγματικό» κόστος παραγωγής, με τις τιμές να αυξάνον
Στην πρίζα βάζει τους καταναλωτές η ΔΕΗ, καθώς μετά από εντολή της Τρόικας αναπροσαρμόζονται τα τιμολόγιά της από το 2011, ώστε να αντανακλούν το «πραγματικό» κόστος παραγωγής, με τις τιμές να αυξάνονται έως και 60% κατά περίπτωση.

Η αναπροσαρμογή οδηγεί σε 15% αύξηση της τιμής κατά μέσο όρο και ειδικότερα αυξάνονται κατά 40% το οικιακό ρεύμα, 60% το αγροτικό και 8% το βιομηχανικό. Μόνη θετική εξέλιξη ότι στο εμπορικό ρεύμα αναμένονται μειώσεις έως 25%.

Εντούτοις το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει κάνει δεκτή εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία προβλέπει την χορήγηση εκπτωτικού τιμολογίου ρεύματος σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα.

Αναλυτικά, από το υπουργείο εξετάζεται έκπτωση 10% επί των σημερινών τιμολογίων στους έχοντες χαμηλά εισοδήματα, 20% για κάποιες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), ενώ υπάρχει πρόθεση και για έκπτωση 20% στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού για την υπαγωγή στην έκπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ ετησίως.

ZENITH