Skip to main content

Αύξηση 20% στις αντικειμενικές αξίες το 2011

Στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά τουλάχιστον 20% αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Ιανουαρίου 2011. Έρχεται και δεύτερη αύξηση το 2012.
Στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά τουλάχιστον 20% (μεσοσταθμικά) αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο θα αποτυπώνεται το ποσό που αναμένεται να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία το 2011 από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναλυτικές πίνακες για τις νέες τιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση το 2012, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με το ΔΝΤ, με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση και την εξασφάλιση των απαραίτητων εσόδων.

Για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών το υπουργείο Οικονομικώναναμένεται να προχωρήσει στη σύσταση αρμόδιων επιτροπών εκτίμησηςεμπορικών αξιών, οι οποίες ανά έτος θα εκτιμούν και θα δημοσιεύουν τηναναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών κάθε ζώνης, ώστε οι τελευταίεςνα προσεγγίζουν τις πραγματικές εμπορικές αξίες.

ZENITH