Skip to main content

Αύξηση ελέγχων από τη Βρετανία μετά την καταστροφή στο Μεξικό

Η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τις επιθεωρήσεις στις γεωτρήσεις πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα και τους ελέγχους στις πρακτικές που ακολουθούνται στις πλατφόρμες άντλησης μετά την περιβαλλοντική
Η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τις επιθεωρήσεις στις γεωτρήσεις πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα και τους ελέγχους στις πρακτικές που ακολουθούνται στις πλατφόρμες άντλησης μετά την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπου του Μεξικού που προκάλεσε η διαρροή πετρελαίου από πετρελαιοπηγή της BP.

Ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κρις Χουν τόνισε σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου ότι ζήτησε επίσης από ομάδα ειδικών στην βιομηχανία πετρελαίου να εξετάσει την δυνατότητα της Βρετανίας να προλαμβάνει τη δημιουργία πετρελαιοκηλίδων, αλλά και την ικανότητά της να τις αντιμετωπίζει.

«Το δυστύχημα στην πλατφόρμα άντλησης Deepwater Horizon μας δίνει ένα κίνητρο για να σκεφτούμε και με δεδομένο πως αρχίζει η εξερεύνηση των υδάτων δυτικά των Σέτλαντ έχουμε κάθε λόγο να αυξήσουμε την επαγρύπνησή μας», επισήμανε ο υπουργός. Η Βρετανία σχεδιάζει να διπλασιάσει τις ετήσιες περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις της, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

ZENITH