Skip to main content

Αύξηση πωλήσεων για την Πλαίσιο Computers

Αύξηση πωλήσεων κατά 4,9% σημείωσε ο Όμιλος Πλαίσιο στο α΄ εξάμηνο του έτους σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο, τα κέρδη τόσο του ομίλου όσο και της μητρικής εμφανίζονται μειωμένα λόγω της έκτακτ
Αύξηση πωλήσεων κατά 4,9% σημείωσε ο Όμιλος Πλαίσιο στο α΄ εξάμηνο του έτους σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Τα κέρδη τόσο του ομίλου όσο και της μητρικής εμφανίζονται μειωμένα  εξαιτίας και της έκτακτης εισφοράς.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν στα 184,282 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε ποσοστό 95,4% στα 39 χιλ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο μητρική οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5,1% στα 182,648 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 93,5% στα 67 χιλ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, πέτυχε μείωση των εξόδων κατά 6,5% αντισταθμίζοντας τη μείωση της Μικτής Κερδοφορίας. Έτσι, η κερδοφορία προ φόρων μειώθηκε μόλις κατά 18,3%, σημαντικό στοιχείο αποτελεσματικής λειτουργίας του ομίλου.

Εν τέλει όλη η κερδοφορία του πρώτου εξαμήνου διατίθεται για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε στα κέρδη του 2009 με την οποία ο όμιλος συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσχέρειας της ελληνικής οικονομίας.

ZENITH