Skip to main content

Αύξηση στις χορηγήσεις δανείων αναμένει η Unicredit Bulbank το 2010

Αύξηση 4% στις χορηγήσεις δανείων αναμένει το 2010 η Unicredit Bulbank, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην τελευταία της έκθεση για την ανάπτυξη της τραπεζικής αγοράς στη Βουλγαρία.
Αύξηση 4% στις χορηγήσεις δανείων αναμένει το 2010 η Unicredit Bulbank, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην τελευταία της έκθεση για την ανάπτυξη της τραπεζικής αγοράς στη Βουλγαρία.

Όπως προκύπτει, μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2010, καταγράφηκε αύξηση 2,7% στις χορηγήσεις δανείων προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, σε ετήσια βάση (Μάρτιος 2009 - Μάρτιος 2010). Το 2011, οι οικονομολόγοι της Unicredit Bulbank εκτιμούν πως θα συνεχιστεί η αυξητική τάση στις χορηγήσεις δανείων.

Σύμφωνα με την έκθεση, το μοντέλο της ανάπτυξης των δανείων στη Βουλγαρία και την ευρύτερη περιοχή θα χαρακτηρίζεται από την εξωτερική χρηματοδότηση, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν.

Εξάλλου, οι οικονομολόγοι της Unicredit Bulbank επισημαίνουν πως η μείωση της εισροής ξένων κεφαλαίων στη βουλγαρική αγορά και η ανάγκη για ελαχιστοποίηση των χρεών θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή ανάπτυξης για τη βουλγαρική οικονομία, η οποία θα στηρίζεται σε ένα πιο ισορροπημένο μοντέλο αύξησης του βουλγαρικού ΑΕΠ, το οποίο δεν θα έχει κανένα χαρακτηριστικό από τα μοντέλα ανάπτυξης του παρελθόντος.

ZENITH