Skip to main content

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας ζητάει η ΓΣΕΕ

Την αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας καθώς και των αναγκαίων πολιτικών με πόρους και εργαλεία για την ταχύτερη έξοδο από την οικονομική κρίση, την ύφεση και την ανεργία, ζητάει από τη νέα
Την αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας καθώς και τωναναγκαίων πολιτικών με πόρους και εργαλεία για την ταχύτερη έξοδο απότην οικονομική κρίση, την ύφεση και την ανεργία, ζητάει από τη νέα κυβέρνηση η ΓΣΕΕ, με σχετική ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, κρίνεται αναγκαία η «άμεση ενεργοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας προς τηνκατεύθυνση ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου, το οποίο θαστηρίζεται στην τεχνολογική ανασυγκρότηση, στην αναδιανομή τουεισοδήματος, στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και στηνκαταπολέμηση της ανεργίας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΓΣΕΕ επισημαίνεται πως η ανεργία στη χώρα μας «καλπάζει», κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, η οποία κατέγραψε ανεργία της τάξης του 9,8% για τον Οκτώβριο του 2009. «Οι τάσεις για το 2010 είναι αυξητικές, όπως εξάλλου προβλέπει και τοΠρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και δυστυχώς θα επιβεβαιωθούνοι εκτιμήσεις μας για 850.000 ανέργους το 2010» τονίζεται.

ZENITH