Skip to main content

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ζητεί ο Θ. Καράογλου

Για τη συνεχή ολιγωρία και δυστοκία που επιδεικνύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το αρμόδιο υπουργείο, αναφορικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, καταγγέλλει ο Β
Για συνεχή ολιγωρία και δυστοκία κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το αρμόδιο υπουργείο, αναφορικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου ο βουλευτής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Θ. Καράογλου.

Σύμφωνα με στοιχεία, η ακίνητη περιουσία εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη από  300 δισ. ευρώ και αξιοποιείται με απόδοση που φτάνει μόλις το 1%.

«Την ώρα που τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες φορολογούμενους έχουν ισοπεδώσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και έχουν φτάσει τα εισοδήματα του Ελληνικού λαού σε κατακόρυφη πτώση, η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου δεν ενδιαφέρεται, αλλά στην ουσία  κωλυσιεργεί ως προς την κατάθεση ενός στρατηγικού σχεδίου, που θα έχει στο επίκεντρο την αξιοποίηση εσόδων από την τεράστια ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει ο βουλευτής σε σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών και συνεχίζει:

«Η περιουσία αυτή θα αποτελούσε ανάσα για την βεβαρημένη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και θα έδινε τεράστιες δυνατότητες για επενδύσεις με αναπτυξιακές προοπτικές. Πρέπει, επομένως, να βάλει ένα τέλος το αρμόδιο υπουργείο στην αδράνεια, που το χαρακτηρίζει και να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση ενός ρεαλιστικού σχεδίου αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου».

Ο κ. Καράογλου τέλος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να καταθέσει ένα σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, έτσι ώστε να εισρεύσουν έσοδα στα ταμεία του κράτους.

ZENITH