Skip to main content

Αξιοποιούνται τα εθνικά πάρκα της Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο συνεδριακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, με θέμα την αξιοποίηση των εθνικών πάρκων.

Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξηςτης Περιφέρειας  Αν.Μακεδονίας - Θράκης  Μιχάλη Αμοιρίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο συνεδριακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, με θέμα την αξιοποίηση των εθνικών πάρκων με τη συνεργασία των δήμων αλλά και των τοπικών επαγγελματιών διαμονής, εστίασης και παροχής υπηρεσιών, για τη δημιουργία τουριστικών πόρων με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στόχος  είναι η κινητοποίηση των τοπικών επιχειρηματιών αλλά και η δημιουργία νέων που θα συνεργαστούν με τους φορείς διαχείρισης και τους δήμους, για την παροχή υπηρεσιών μέσω συνεργασιών  σε γεωγραφική βάση και όχι διοικητική. Πρώτη προσέγγιση αποτελεί η δημιουργία χωρικών πυρήνων, οι οποίοι εφόσον λειτουργήσουν, θα αλληλεπιδρούν, θα συνενωθούν και θα διευρυνθούν τόσο στη γεωγραφική δομή τους όσο και στις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.

Οι συναντήσεις με άξονα χωρικούς-θεματικούς πυρήνες έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια με σκοπό την ενεργοποίηση των ιδιωτών και τη σύσταση ομάδων εργασίας από τους ίδιους για τη δημιουργία βάσης και προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού. Μετά τη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις του Φεβρουαρίου θα προγραμματισθεί η συνάντηση με θέμα ’'Οροσειρά της Ροδόπης – Παγγαίο, με θεματικό πυρήνα την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και χωρική αναφορά στους δήμους Παγγαίου, Καβάλας, Δράμας, Προσοτσάνης, Κ. Νευροκoπίου .

ZENITH