Skip to main content

Βαλαβάνη: Από την πρώτη μέρα σε εφαρμογή το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»

Ο κόσμος δε θα χρειαστεί να περιμένει 100 μέρες για αλλαγές διεμήνυσε η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στη Β΄ Αθήνας, κάνοντας λόγο για άμεση εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος

Ο κόσμος δε θα χρειαστεί να περιμένει 100 μέρες για αλλαγές διεμήνυσε η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στη Β΄ Αθήνας, κάνοντας λόγο για άμεση εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος.

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί και σε αυτά που λέμε και σε αυτά που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε. Δεν θα χρειαστεί ο κόσμος να περιμένει 100 μέρες. Από την πρώτη κιόλας μέρα θα μπει σε κανονική τροχιά εφαρμογής το κοστολογημένο με δικούς μας πόρους και ανεξάρτητο από την πορεία της διαπραγμάτευσης «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης: Μέτρα άμεσης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και αντιστροφής της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, έναρξης της πολύ σημαντικής επιχείρησης ανάκτησης της εργασίας, πραγματικές μεταρρυθμίσεις για το θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης και της κοινωνικής ζωής. Με άλλα λόγια, οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς ανθρώπους να πεθαίνουν από το κρύο, την πείνα και την απόγνωση. Το πρόγραμμα μας είναι το αντίδοτο στη στρατηγική του φόβου στην οποία επένδυσε με μεγάλη αποτυχία η απερχόμενη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Υπογράμμισε πως «μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτσι κι αλλιώς θα είναι ανοιχτή στις δυνάμεις που αγωνίζονται με στόχους ανατροπής της πραγματικότητας που δημιούργησαν τα μνημόνια - απ’ το ΚΚΕ και τη, μέχρι σήμερα, εξωκοινοβουλευτική Αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία».

«Μόνο σε τέτοια πλαίσια θα μπορέσει με το μικρότερο δυνατό κόστος να υπάρξει απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια κι επιτυχής διαπραγμάτευση για το χρέος» τόνισε η Νάντια Βαλαβάνη και πάντως προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη στρατηγική των ευρύτερων δυνατών πολιτικών συμμαχιών, ώστε να μη μείνει εκτός εθνικής συστράτευσης οποιαδήποτε δύναμη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην οικονομική και κοινωνική ανόρθωση και αναγέννηση της πατρίδας μας ξεκινώντας από ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας. Μόνο έτσι θα σταθεί η χώρα στα πόδια της».

Αναφερόμενη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, η Νάντια Βαλαβάνη σημείωσε: «Ο ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη είναι θεσμικός. Εκείνος που υπηρετεί σε αυτή τη θέση πρέπει να συμπεριφέρεται αναλόγως, ως ο επόπτης ενός κλάδου, του τραπεζικού, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και απαραίτητος για την οικονομία της οποιαδήποτε χώρας. Εμείς με αυτόν τον τρόπο θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με την ΤτΕ και τον διοικητή της. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν ο ίδιος, ως φυσικό πρόσωπο, έχει την διάθεση συνεργασίας με την αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
 

ZENITH