Skip to main content

Βαλυράκης: Ποινικές ευθύνες πολιτικών για τη Siemens

Ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μη παραγεγραμμένες, εκτιμά ότι προκύπτουν από την υπόθεση της Siemens ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης.
Ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μη παραγεγραμμένες, εκτιμά ότι προκύπτουν από την υπόθεση της Siemens ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

Εξηγώντας το έργο της Εξεταστικής τόνισε ότι σκοπός της είναι ναυπογραμμίζει σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων «και εδώυπάρχουν αποδείξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλυράκης και πρόσθεσε ότιμετά αναλαμβάνει η Βουλή και το Σύνταγμα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την υπόθεση «Διεθνές οργανωμένο έγκλημα» και επεσήμανε ότιθα ζητήσει την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών τόσο σε εθνικό όσο καισε διεθνές επίπεδο, που είναι αρμόδιοι για την διακίνηση «μαύρουχρήματος».

Εξάλλου, για τη μαρτυρία του πρώην υπουργού Τάσου Μάντελη, ο κ. Βαλυράκης έκανε λόγο για αντιδράσεις που έχουν κάποια δόση «υποκρισίας», «δεδομένου ότι υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια» όπως είπε.

«Επί πέντε χρόνια όλες οι δυνάμεις και οι εξουσίες συγκάλυπταν, διαβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, στην εκκαθάριση του σκανδάλου που αφορά στο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα αιτηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Μαντέλη.

Όσον αφορά στο πόρισμα της εξεταστικής, ο πρόεδρος ανέφερε ότι στόχος είναι να υπάρξει έκδοση κοινού πορίσματος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης των εργασιών της Επιτροπής, καθώς όπως είπε αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαδικασίας.

ZENITH