Skip to main content

Βαριές κουβέντες Ζορπίδη-Αγγελούδη για... μια πρόσκληση

Πυρ και μανία έγινε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ, Στέλιο Αγγελούδη, με αφορμή τη σύσκεψη στον ΟΛΘ με την Κατσέλη.
Πυρ και μανία έγινε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ, Στέλιο Αγγελούδη, με αφορμή τηλεφωνική επικοινωνία των δυο τους.

Αφορμή για την κόντρα των δύο ήταν η μη έγκυρη ειδοποίηση του κ. Ζορπίδη για τις σημερινές συσκέψεις, την πρώτη στο λιμάνι από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, και τη δεύτερη στο διοικητήριο από την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Η κυβέρνηση –την θεωρούμε ενιαία και όχι χώρο συνύπαρξης ανεξάρτητων βιλαετιών- οργάνωσε την ίδια ώρα και με σχεδόν ίδιους συμμετέχοντες δύο συσκέψεις: Η πρώτη συγκλήθηκε στο λιμάνι από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, και η δεύτερη στο διοικητήριο από την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη. Το ΕΕΘ ενημερώθηκε για τις συσκέψεις τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (το φαξ από την κυρία Τζάκρη εστάλη στις 17:06, ενώ τηλεφωνικά επικοινώνησε ο κ. Αγγελούδης με τον κ. Ζορπίδη). Σοβαρός χρόνος προετοιμασίας δεν μπορούσε να υπάρξει. Ο πρόεδρος του ΕΕΘ θα παρίστατο προσωπικά στη σύσκεψη στο λιμάνι, αλλά η γραπτή πρόσκληση δεν έφτασε, ούτε σήμερα το πρωί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΕΘ.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ζορπίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ, Στέλιο Αγγελούδη, εξέφρασε την ενόχλησή του, για να εισπράξει ως απάντηση προσωπικούς χαρακτηρισμούς, «οι οποίοι υποτιμούν την προσφορά του ΕΕΘ στη Θεσσαλονίκη και αναπαράγουν κομματικά στερεότυπα που δεν έχουν θέση στη σημερινή εποχή».

«Αν ο κ. Αγγελούδης δεν μπορεί να συντονίσει την αποστολή μιας πρόσκλησης από την οδό Κουντουριώτου στην Πλατεία Αριστοτέλους και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή, τότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει τη θέση του. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα και στόχους και όχι προϊόντα του κομματικού σωλήνα που σε κάθε δυσκολία ρίχνουν τις ευθύνες στην προηγούμενη «κατάσταση»», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγει:

«Με αυτή τη νοοτροπία και την απίστευτη προχειρότητα σε επίπεδο κυβέρνησης η Θεσσαλονίκη δεν έχει ελπίδα να κερδίσει το αύριο».

ZENITH