Skip to main content

Βαρουφάκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα

Πλήθος αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τα δάνεια προς την Ελλάδα, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τα δάνεια προς την Ελλάδα, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ενώ μίλησε για τριτοκλασάτους διεφθαρμένους τραπεζίτες.

Η κρατική τηλεόραση της Γερμανίας, ΑRD μετέδωσε χθες ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση χρέους, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη.

«Οι έξυπνοι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο ήξεραν από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα πλήρωνε ποτέ τα χρέη της. Ενήργησαν όμως, λες και η Ελλάδα δεν ήταν χρεοκοπημένη, λες και απλώς δεν είχε αρκετή ρευστότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη θέση, το να δίνεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος του κόσμου το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, σαν να ήσουν τριτοκλασάτος διεφθαρμένος τραπεζίτης, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». 

Το πρακτορείο Reuters διευκρινίζει πως δεν είναι σαφές πότε έγιναν τα γυρίσματα για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ. «Αν και η έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο χειρισμός της Ελλάδας είναι τυπική για τον κ. Βαρουφάκη – έναν μαρξιστή οικονομολόγο – τα σχόλια αυτά προκάλεσαν σάλο στη Γερμανία όπου ψηφοφόροι και πολιτικοί γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί στο δανεισμό της Ελλάδας» σημειώνει το πρακτορείο.

 

ZENITH