Skip to main content

Βαρουφάκης: Παρουσιάσαμε το μήνυμά μας στον Ντράγκι

«Η Ελλάδα παρουσίασε το μήνυμά της» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Η Ελλάδα παρουσίασε το μήνυμά της» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών  Γιάνης Βαρουφάκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε  με τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όπου συζητήθηκε το σχέδιο της ελληνικής πλευράς για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε ότι παρουσίασε στον Μάριο Ντράγκι το μήνυμα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τα παραδοσιακά εργαλεία. «Το πρόγραμμα έχει πυροδοτήσει κρίση αποπληθωρισμού στη χώρα», δήλωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως με τον κ. Ντράγκι «είχαμε μια συνάντηση που απέδωσε καρπούς»(business as usual).

Παράλληλα συμπλήρωσε πως ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι « η ΕΚΤ υποστηρίζει την Ευρωζώνη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε πως «ανυπομονεί» να συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεσμεύθηκε δε ότι η νέα κυβέρνηση θα αναμορφώσει την ελληνική οικονομία.

Μιλώντας αργότερα στο Reuters ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως η ΕΚΤ είναι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας και ως εκ τούτου θα κάνει ο,τι μπορεί για να στηρίξει τα κράτη μέλη.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας, όπως και με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ , σε σύντομο διάστημα ώστε να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία», ανέφερε.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος -ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι- μεταβένουν στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθούν αύριο, Πέμπτη, με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

ZENITH