Skip to main content

Βαρουφάκης- Σόιμπλε στο ίδιο τραπέζι ομιλητές

Ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθούν στο συνέδριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Brookings, στη Mασαχουσέτη.
Στο επίκεντρο  συνεδρίου του Ινστιτούτου Brookings, στις 16 Απριλίου,  στη Μασαχουσέτη, θα είναι η ελληνική οικονομία και η Ευρωζώνη, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, να είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο:  «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».
 
Το συνέδριο αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη καθώς θα συμμετάσχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».
 
Στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο Έλληνας υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ. 
 
Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς και τον Ντέιβιντ Βέσελ, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings. 
 

ZENITH