Skip to main content

Βαρουφάκης: Tον Ιούνιο το τέλος της ελληνικής κρίσης

Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα δεν θα είναι φωτοτυπία των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, τόνισε από την Ιταλία ο υπουργός Οικονομικών.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίος πιστωτές στο θέμα του χρέους, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία. 

Αυτή την ώρα είναι βρίσκεται σε γεύμα εργασίας με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν, όπου θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε οριστική λύση της ελληνικής κρίσης. Όπως είπε, συνομιλώντας με Ιταλούς δημοσιογράφους ο κ. Βαρουφάκης, «είναι εφικτό να δούμε το τέλος της ελληνικής κρίσης από τον Ιούνιο. Μπορούμε να το κάνουμε».

Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα χρειάζεται μια συμφωνία-γέφυρα που θα δώσει χρόνο, όπως έναν μήνα ή έξι εβδομάδες, μετά τα τέλη Φεβρουαρίου, για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία με τους εταίρους ως τον Ιούνιο.

Όπως είπε, αν κλειστεί η συμφωνία με τους εταίρους, τα κεφάλαια θα αρχίσουν να ρέουν ξανά «γρήγορα». Επανέλαβε ότι «δεν θέλουμε τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ αλλά θα ζητήσουμε να μας δοθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 1,9 δισ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να κρατήσει τα δημοσιονομικά σε τάξη και ότι το πρόγραμμά της δεν θα είναι απλή φωτοτυπία των προεκλογικών δεσμεύσεων.

ZENITH