Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Οι ώρες είναι κρίσιμες!

Άρθρο στη Voria.gr του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, υποψηφίου βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτή γραμματέα Επικοινωνίας της ΝΔ.

του Δημήτρη Βαρτζόπουλου*

Η χώρα βαδίζει –μέσα στο κρύο- προς τις εκλογές και μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αστάθειας και προκλήσεων. Έτσι το ήθελαν οι δυνάμεις της αντίδρασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές, σε αγαστή συνεργασία,  σχημάτισαν μία ανίερη συμμαχία για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα!

Καπηλεύθηκαν το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενώ είχαμε μπροστά μας τη διαδικασία εκλογής του Πολιτειακού Άρχοντα, ενός παράγοντα που έχει περίπου συμβολική και παραδοσιακή συμμετοχή στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αυτοί προκάλεσαν πρόβλημα στη Διακυβέρνηση.

Η προοπτική της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες πάγωσε τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και έβαλε σε εκκρεμότητα το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης της χώρας, που βάδιζε στις τελευταίες του μέρες. Σε φυσιολογικές συνθήκες σήμερα θα είχαμε τελειώσει! Θα φτάναμε σε συμφωνία με την Τρόικα, θα αρχίζαμε τη διαδικασία της Πιστωτικής Γραμμής, ώστε να έχουμε δίχτυ ασφαλείας, θα δημιουργούσαμε περιβάλλον σταθερότητας, το οποίο θα γινόταν αντιληπτό από τις αγορές, στις οποίες θα μπορούσαμε να προσφύγουμε μέσα στο πρώτο τρίμηνο. Με τον τρόπο αυτό, θα ζητούσαμε να προχωρήσουμε και στη διευθέτηση του χρέους, για την οποία οι εταίροι μας είναι δεσμευμένοι ήδη από το Νοέμβριο του 2012!

Αντίθετα συρόμαστε σε εκλογές.

Μόλις οι αγορές είδαν ότι αυτές είναι αναπόφευκτες τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν σε απαγορευτικά επίπεδα. Το Χρηματιστήριο κατακρημνίστηκε. Όλος ο ξένος σοβαρός Τύπος ξαναθυμήθηκε την έξοδο από το ευρώ! Πολλοί Έλληνες άρχισαν να κάνουν αυτό που κάνουν πάντα όταν η οικονομία απειλείται: «σηκώνουν» τα χρήματα τους από τις τράπεζες! Αυτό φέρνει πάντα την καταστροφή!

Κάποιοι λένε ότι όλα αυτά είναι «κινδυνολογία» και «καταστροφολογία»! Θα τους απαντούσα: «Καλά, θα δεχτούμε ότι δεν καταλαβαίνετε. Δεν βλέπετε κιόλας;»
Μέσα στο πλαίσιο αυτό και όχι σε κάποιο το οποίο κάποιοι φαντάζονται, η χώρα βαδίζει σε εκλογές. Ο πολίτης έχει το δίλημμα ξεκάθαρα μπροστά του! Ή θα επιλέξει τις δυνάμεις της σταθερότητας, του προγράμματος και της σταθερότητας, που μπορούν να επανεκκινήσουν με σοβαρότητα τη διαπραγμάτευση και να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την ρήξη…

Ή να πιστέψουν στη νέα έκδοση του «Λεφτά Υπάρχουν» και να παρασυρθούν σε τακτικές που δεν έχουν απολύτως καμία επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει ανοιχτή ακόμη και αυτήν την καταστροφική προοπτική εξόδου από το ευρώ! Θέλει να ρισκάρει! Με μία χώρα και με έναν λαό όμως δεν ρισκάρουμε!

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά:

Ο Αντώνης Σαμαράς με διόρισε, το Νοέμβριο του 2011, υφυπουργό Υγείας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στη συνέχεια μού ανέθεσε τη δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού της Κυβέρνησης, μίας υπηρεσίας ελέγχου της διοικητικής δομής της χώρας, που υπάγεται απ’ ευθείας στον γραφείο του πρωθυπουργού. Η θέση είναι πενταετούς θητείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επέλεξα να παραιτηθώ και να διεκδικήσω την ψήφο του λαού της Β’ Θεσσαλονίκης, διότι πιστεύω ότι με την εμπειρία μου πλέον του παρελθόντος η παρουσία μου στο μέλλον θα είναι πολύ πιο χρήσιμη και πολύ πιο ουσιαστική. Εφόσον φυσικά οι πολίτες με εμπιστευθούν...

* Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτή γραμματέα Επικοινωνίας της ΝΔ

ZENITH