Skip to main content

Βαρύ κλίμα στη συνάντηση Βαρουφάκη - Σόιμπλε

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα  η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση ξεκίνησε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή χειραψίας μεταξύ των δύο υπουργών.

Επίσης στην συνάντηση παρών είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα αυξάνονται σταδιακά οι πιέσεις προς την Ελλάδα για συνέχιση του προγράμματος. Το βράδυ της Τετάρτης η ΕΚΤ αποφάσισε να άρει την εξαίρεση που είχε προβλεφθεί για τα εμπορεύσιμα χρηματοδοτικά μέσα που εκδίδονται ή είναι εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο και βάσει των οποίων οι ελληνικές τράπεζες είχαν πρόσβαση στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του ευρωσυστήματος.

Βέβαια ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά και την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον Δρ Σόιμπλε»

ZENITH