Skip to main content

«Βάζουμε τάξη στη χώρα», λέει ο Παπανδρέου

«Βάζουμε τάξη στη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας.
«Βάζουμε τάξη στη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ, που «συνέλαβαν αποφασιστικά στο καίριο χτύπημα της τρομοκρατίας και της βίας στη χώρα μας».

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μάξιμου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι απ΄ όλη αυτή την εξέλιξη εξάγονται τρία απλά συμπεράσματα, με πρώτο εκείνο, πως, όταν υπάρχει μια άλλη αντίληψη και νοοτροπία διακυβέρνησης, αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο ο δημόσιος υπάλληλος.

Το δεύτερο συμπέρασμα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι ότι βάζουμε τάξη στη χώρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το τρίτο μήνυμα είναι πως σεβόμαστε πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία και, παρά τις όποιες δυσκολίες, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μέσα από τον διάλογο και όχι τη βία και την αυθαιρεσία.

«Αυτό το μήνυμα της δημοκρατίας είναι επίκαιρο όσο ποτέ και για τη χώρα μας και διεθνώς. Η διαφάνεια, ο σεβασμός στον πολίτη, η ανάγκη να καταπολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά είναι μήνυμα που, 43 χρόνια μετά την Χούντα, ηχεί ζωντανά και το υπηρετεί με ευλάβεια αυτή η κυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είναι σημαντικό, 43 χρόνια μετά την Χούντα, όταν παλέψαμε για την ανεξαρτησία της χώρας, να παλέψουμε σήμερα για την απελευθέρωση του δυναμισμού του ελληνισμού, των τεραστίων δυνατοτήτων που έχει ο Έλληνας και η Ελληνίδα. Αυτό κάνουμε. Δίνουμε τον αγώνα, ώστε να φύγουμε από την επιτήρηση, που κακές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος μάς έχουν βάλει. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ZENITH