Skip to main content

ΒΕΚ: Ο ελληνικός γύρος ταξιδεύει στο εξωτερικό

Η fast food πρόταση «πίτα με γύρος» της εταιρείας ΒΕΚ-Κιουρτσίδη ΑΒΕΕ ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε Αγγλία, Γερμανία αλλά και Ολλανδία.
της Άννης Καρολίδου
 
Ο μεγάλος …έρωτας των ξένων που έρχονται στην Ελλάδα, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά το φαγητό, δεν είναι η χωριάτικη, ούτε ο μουσακάς αλλά το διαχρονικά αγαπημένο πιτόγυρο. Αυτή λοιπόν τη λιχουδιά θα μπορούν τώρα να απολαμβάνουν από την άνεση του σπιτιού τους, οι ξένοι φίλοι του με τα νέα προϊόντα της ΒΕΚ – Κιουρτσίδη ΑΒΕΕ που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε Αγγλία, Γερμανία αλλά και Ολλανδία. 
 
Η ελληνική εκδοχή του «πίτα με γύρο», είναι πολύ διαφορετική από τις διάφορες παραλλαγές, τύπου ντονέρ κεμπάπ, που προσφέρονται στις μεγάλες πόλεις της δυτικής Ευρώπης. Αυτή λοιπόν την ελληνική πρόταση, ελληνικού τύπου fast food, παρουσίασε η ΒΕΚ, εταιρεία επεξεργασίας κρέατος, που έβγαλε στις αρχές του 2015,  σε συσκευασίες λιανικής, τέσσερα νέα προϊόντα. 
 
Αυτό το νέο προϊόν που διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικούς κωδικούς, παρουσίασε η κιλκισιώτικη  ΒΕΚ- Κιουρτσίδη από τη φετινή Detrop. Η ΒΕΚ προτείνει λοιπόν πίτα με γύρο χοιρινό και γύρο κοτόπουλο, αλλά και πίτα με σουβλάκι είτε χοιρινό, είτε από κοτόπουλο. 
 
H εταιρεία , με εγκαταστάσεις το Μικρό Δάσος Πολυκάστρου, έβγαλε στην αγορά προψημένο κατεψυγμένο σάντουιτς, σε συσκευασία των τεσσάρων τεμαχίων. «Το προϊόν, μετά από 90’’ στο φούρνο μικροκυμάτων, είναι έτοιμο για κατανάλωση. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εισαγωγή του από Αγγλία και Γερμανία», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Κυριάκος Κουραλίδης,  εταίρος της ΒΕΚ.
 
Φάρμα μαύρου χοίρου στην Ποντοκερασιά
 
Ωστόσο και άλλα γευστικά νέα έρχονται από τον ίδιο νομό, από την Ποντοκερασιά και την εταιρεία ΠΑΠΡΑΤ του Κυριάκου Κουραλίδη.
 
Η εταιρεία Κουραλίδη, με παρουσία 50 και πλέον ετών στο εμπόριο κρεάτων, έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα, δημιουργώντας στη Ποντοκερασιά ( παλιά ονομασία,
Παπράτ) φάρμα εκτροφής  μαύρων χοίρων. 
 
Image
mavros xoiros
 
 
«Στα Κρούσια, στο βουνό, εκτρέφουμε σε έκταση 200 στρεμμάτων τη συγκεκριμένη αυτόχθονα φυλή χοίρου.  Έχουμε 300 ζώα τα οποία εκτρέφονται με παραδοσιακές μεθόδους και βόσκουν ελεύθερα στη φύση. Έχοντας εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη, περάσαμε και στην παραγωγή προϊόντων για τη λιανική (σ.σ  λουκάνικα τριών ειδών, καπνιστή μπριζόλα και παντσέτα ), τα οποία προωθούνται στην αγορά του εξωτερικού παράλληλα με τα προϊόντα της ΒΕΚ».
 
Η εταιρεία Κουραλίδη, είναι μία ακόμη εταιρεία, που στα τέλη του 2014 μπήκε στην αγορά προϊόντων κρέατος από μαύρο χοίρο, την αρχαιοελληνική φυλή, η οποία δίνει προϊόντα που προτιμούνται στο εξωτερικό για την ποιότητα και την ιδιαίτερη νοστιμιά τους. 
Business Story
Off

ZENITH