Skip to main content

Βέλη ΝΔ για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Ελλιπή επιλογή χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και με αντιαναπτυξιακά χαρακτηριστικά χαρακτήρισε η ΝΔ τα προεδρικά διατάγματα για τα εργασιακά.
Ελλιπή επιλογή χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και με αντιαναπτυξιακά χαρακτηριστικά χαρακτήρισε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης, τα προεδρικά διατάγματα για τα εργασιακά.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς κοινωνικό διάλογο, χωρίς συζήτηση στη Βουλή (άρα με περιορισμένη δημοκρατική νομιμοποίηση) και με άλλοθι το μνημόνιο προχωρά -με ρυθμίσεις σοκ -σε πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

«Η πρωτοφανής υπονόμευση της προστασίας των εργαζομένων, και μάλιστα σε μια φάση καθήλωσης της οικονομικής δραστηριότητας, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σωρεία απολύσεων, χωρίς μάλιστα να εξασφαλίζεται η βελτίωση του δικτύου της κοινωνικής προστασίας ανέργων και απολυμένων. Είναι μια ελλιπής και αναποτελεσματική επιλογή για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξή της. Είναι μια μονοδιάστατη επιλογή μείωσης του κόστους εργασίας, που δεν εγγυάται όμως την ανάπτυξη», προσθέτει.

Όπως τόνισε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο βουλευτής, σήμερα απαιτείται άμεσα σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη που θα στηρίζει ουσιαστικά την ελληνική επιχείρηση, θα επιταχύνει τις χρηματοδοτικές εισροές του ΕΣΠΑ, θα εξασφαλίζει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές (άνοιγμα αγορών, αποκρατικοποιήσεις) και θα καταπολεμά τις στρεβλώσεις στις αγορές.

ZENITH