Skip to main content

Βέλη Σαμαρά κατά κυβέρνησης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Βέλη κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργό για λανθασμένους χειρισμούς, καθώς και για ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις στο θέμα των αγροτών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά από διαδοχικές συναντήσε
Βέλη κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργό για λανθασμένους χειρισμούς, καθώς και για ψευδής προεκλογικές υποσχέσεις στο θέμα των αγροτών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

«Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγεί, ήδη, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της αγροτικής Οικονομίας », τόνισε ο κ. Σαμαράς. 

«Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Γι’ αυτό και οι υπουργοί του αναλώνονται σε διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε προσπάθειες ανασκευής της προεκλογικής πλειοδοσίας του κ. Παπανδρέου ότι δήθεν θα έδινε ένα δις. ευρώ στους αγρότες», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα μπλόκα των αγροτών, τα οποία έχουν προκαλέσει έμφραγμα στις μεταφορές, επισήμανε ότι: «Εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας με τον αποκλεισμό των δρόμων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τοπική και διεθνή διακίνηση αγαθών. Πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε ως Κοινωνία, γιατί αναγκάζονται οι αγρότες να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης και αγώνα. Μπορεί, λοιπόν, να διαφωνούμε με τα μπλόκα στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη ».

«Καλώ τον πρωθυπουργό να αφήσει τις επικοινωνιακές ΄΄φιέστες΄΄ και να συντονίσει ο ίδιος έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, καλύπτοντας σε βάθος όλα τα προβλήματα που τους αφορούν. Αυτός ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, χωρίς προαπαιτούμενα από καμία πλευρά και να καταλήξει σε πρακτικά αποτελέσματα. Γιατί διαφορετικά, το επικίνδυνο αδιέξοδο είναι μπροστά μας», κατέληξε.

Εξάλλου, το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τους προέδρους Αγροτικών Συλλόγων της βόρειας Ελλάδας, μετά την οποία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κανάκας, σημείωσε ότι «Για τα μπλόκα ο πρόεδρος της ΝΔ είναι κοντά μας. Μας ζήτησε να μην κλείνουν τους δρόμους. Εμείς στα Μάλγαρα κλείνουμε μισή με μία ώρα το δρόμο. Αύριο θα κλείσουμε τα διόδια και όχι το δρόμο και θα δίνουμε προϊόντα στους οδηγούς, για να δουν πόσο τα δίνουμε εμείς και πόσο τα αγοράζουν οι καταναλωτές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιαννιτσών, Λάκης Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι «Ο πρόεδρος της ΝΔ ήξερε καλύτερα από εμάς τα θέματα. Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα. Μας έδωσε θάρρος και δεν περιμέναμε να είναι τόσο ενημερωμένος. Μας είπε πράγματα που εμείς δεν ξέραμε ως συνδικαλιστές».

Δηλώσεις έκανε και ο τομεάρχης Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «σε αντίθεση με την κυβέρνηση που διοργανώνει επικοινωνιακές φιέστες και κατ΄ επίφαση διάλογο στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της ΝΔ αφουγκράζεται τους αγρότες και τα προβλήματά τους».

ZENITH