Skip to main content

Βελτιώνεται η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές της Ιαπωνίας αισθάνονται καλύτερα για την πορεία τους, εξέλιξη που οφείλεται στην ταχεία έξοδο της Ασίας από την παγκόσμια ύφεση.
Σημαντικά βελτιωμένη εμφανίζεται η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία, με το κλίμα να ενισχύεται στα καλύτερα επίπεδα των δυο τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές της Ιαπωνίας αισθάνονται καλύτερα για την πορεία τους, με το κλίμα να βελτιώνεται για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην ταχεία έξοδο της Ασίας από την παγκόσμια ύφεση.

Έτσι, η ζήτηση για τα ιαπωνικά προϊόντα – αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά, άλλα καταναλωτικά αγαθά – έχει ενισχυθεί σε σημαντικά επίπεδα.

Ο σχετικός δείκτης εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τους μεγάλους κατασκευαστές βελτιώθηκε στη 1 μονάδα, από τις -14 που βρισκόταν πριν από 3 μήνες.

Κατά τους ειδικούς, η βελτίωση της εμπιστοσύνης υποδεικνύει ότι η πρόσφατη αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές δεν έχει επηρεάσει την πραγματική οικονομία της Ιαπωνίας σε μεγάλο βαθμό, ούτε και την πορεία ανάκαμψης της χώρας.

ZENITH