Skip to main content

Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία

Βελτίωση κατά 4,4% κατέγραψε τον Απρίλιο του 2010, έναντι του Μαρτίου, ο σύνθετος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την εθνική στατιστική υπη
Βελτίωση κατά 4,4% κατέγραψε τον Απρίλιο του 2010, έναντι του Μαρτίου, ο σύνθετος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την εθνική στατιστική υπηρεσία της Βουλγαρίας.

Η βελτίωση οφείλεται, κυρίως, στις θετικές, αν και συγκρατημένες, εκτιμήσεις των διευθυντικών στελεχών για την πορεία της οικονομίας σε όλους τους τομείς (βιομηχανία, κατασκευές, λιανεμπόριο και υπηρεσίες).

Στη βιομηχανία, ο επιμέρους δείκτης αυξήθηκε κατά 5,6%, τον Απρίλιο, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2010. Σ’ αυτή την εξέλιξη συνέβαλε η συγκρατημένη αισιοδοξία των διευθυντικών στελεχών για την «πορεία» της παραγωγικής δραστηριότητας και των εξαγωγών το επόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο απόλυσης προσωπικού, καθώς το 15% των εκπροσώπων των επιχειρήσεων δήλωσε πως ενδέχεται να προβεί σε τέτοιες κινήσεις.

Τον Απρίλιο, τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή τους ήταν το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και η ανεπαρκής ζήτηση από την εγχώρια αγορά και από το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH