Skip to main content

Βέμπερ: Αρχές του 2011 η απόσυρση των μέτρων στήριξης

Στο πρώτο τρίμηνο του 2011 αναμένεται να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την απόσυρση των έκτακτων μέτρων ρευστότητας, σύμφωνα με τον Άξελ Βέμπερ, διοικητή της Bundesbank.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2011 αναμένεται να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  (ΕΚΤ) την απόσυρση των έκτακτων μέτρων ρευστότητας, σύμφωνα με τον Άξελ Βέμπερ, διοικητή της Bundesbank.

«Το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων ως προς τη συνέχιση της απόσυρσης των μέτρων θεωρώ ότι θα γίνει το πρώτο τρίμηνο. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε μια διαδικασία εξομάλυνσης», εκτίμησε ο Βέμπερ σε σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Παράλληλα, τόνισε ότι η απόσυρση των μέτρων θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Η ΕΚΤ αναγκάστηκε να διακόψει την απόσυρση των μέτρων στήριξης προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες και να επανεισαγάγει ορισμένα εργαλεία, όπως η χορήγηση απεριόριστων δανείων τρίμηνης διάρκειας, με την κλιμάκωση της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρώπη το Μάιο.

Στον απόηχο των σχολίων του, το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης έναντι του δολαρίου. Στις 12:59 (ώρα Ελλάδος), υποχωρούσε στα 1,2718 δολάρια.

ZENITH