Skip to main content

Βέμπερ: Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ψέματα στον ελληνικό λαό

Άναψαν τα αίματα στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι υποσχέθηκε ψέματα στον ελληνικό λαό προεκλογικά.

Άναψαν τα αίματα στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μανφρεντ Βέμπερ κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι υποσχέθηκε ψέματα στον ελληνικό λαό προεκλογικά.

«Όλοι σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελα να δηλώσω εκ μέρους του ΕΛΚ ότι αυτός ο σεβασμός δε σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθούν οι υφιστάμενες συμφωνίες. Ο κύριος Τσίπρας πρέπει να το μάθει αυτό. Είπε ψέματα στο εκλογικό σώμα, έδωσε υποσχέσεις που δε θα μπορέσει να κρατήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Μανφρεντ Βέμπερ.

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. «Κύριε Βέμπερ, κατανοώ τη θλίψη σας γιατί έχασε ο φίλος σας, ο κύριος Σαμαράς. Κατανοώ την απογοήτευσή σας, γιατί ηττήθηκε μια πολιτική ακραίας μονομερούς λιτότητας που ταλαιπωρεί όχι μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Εκπροσωπείτε ένα κόμμα, το CSU, το οποίο είναι δεξιότερα της κ. Μέρκελ. Αλλά, σας παρακαλώ, σταματήστε αυτό τον ακραίο εμπρηστικό λόγο στον οποίο δε σας ακολούθησε, ευτυχώς ούτε η Κομισιόν που μίλησε πολύ προσεκτικά για την Ελλάδα, για τους Έλληνες, ούτε το Συμβούλιο και η Λετονή υπουργός, ούτε κανείς άλλος από τους προέδρους των πολιτικών ομάδων. Φοβάμαι ότι εσείς είστε πολύ περισσότερο ακραίος και διχαστικός απ΄ όσο κατηγορείτε την ελληνική κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

ZENITH