Skip to main content

Βενιζέλος από Θεσσαλονίκη: Αλέξη, μη φαντασιώνεσαι ότι θα γίνεις νέος Ανδρέας

Θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από τους φίλους του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 1500 άτομα στην εκδήλωση. Επέστρεψε η παλιά σημαία με τον πράσινο ήλιο. Όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, το μήνυμα Βε
του Τάσου Τασιούλα
 
Περισσότερα από 1.500 άτομα συγκεντρώθηκαν στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ στη σημερινή κεντρική προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Με κεντρικό σύνθημα "Κρατάμε ψηλά την ευθύνη", ο κ. Βενιζέλος έκανε από την αρχή του λόγου του αναφορές στην ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των συγκεντρωθέντων.
 
"Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, είναι το σπίτι μας και περιμένουμε κι αυτούς που έκαναν λάθος τον τελευταίο καιρό. Σε πείσμα όλων που μας θέλουν νεκρούς πολιτικά εμείς λέμε ότι εδώ πάλλεται η ψυχή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
 
Θα διαψευστούν οι προσδοκίες όσων μας εγκατέλειψαν, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. "Αναζήτησαν αλλού αυτό που καταγγέλλουν. Ούτε κινδυνολογούμε ούτε επιχαίρουμε. Εξελίσσεται μια τυφλή πόλωση μπροστά μας", σημείωσε. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη και η λογική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα απευθυνόμενος στους ξένους παράγοντες προειδοποίησε: "Μην κουνάτε το χέρι σας στον ελληνικό λαό. Θα αποφασίσει μόνος του για την τύχη του ως κυρίαρχος λαός".
 
Σχέδιο Β δεν υπαρχει για κανέναν, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στην επόμενη μέρα σε σχέση με την Ελλάδα, την ΕΕ και τους δανειστές.
 
Μάλιστα, αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Τσίπρα (χωρίς να τον κατονομάσει) είπε: "Όποιος φαντασιώνεται ότι θα γίνει Ανδρέας στη θέση του Ανδρέα και ΠΑΣΟΚ του 1981 σήμερα, είναι και ανιστόρητος και αφελής, σε βαθμό εθνικής επικινδυνότητας. Ο Ανδρέας ήταν μοναδικός και ανεπανάληπτος", είπε χαρακτηριστικά.
 
Εξάλλου, στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του κ. Βενιζέλου οι αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνεχείς κυρίως λόγω των παραδοσιακών ψηφοφόρων που έφυγαν από το κόμμα για να ακολουθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. "Όποιοι αναζητούν το χαμένο παράδεισο των πιο σκοτεινών μορφών της μεταπολίτευσης δε θα τον βρουν. Ο παράδεισος απέχει μόνο μια πόρτα από την κόλαση", τόνισε.
 
"Το πραγματικό στοίχημα των εκλογών δεν είναι ποιος θα είναι πρώτος. Υπό συνθήκες κρίσης το πραγματικό στοίχημα είναι πως και με ποια στρατηγική θα κυβερνηθεί ο τόπος", σημείωσε και υπερασπίστηκε τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη διάρκεια της κρίσης.
 
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι "πέντε χρόνια μετά ξανακούμε ότι 'λεφτά υπάρχουν'. Δυστυχώς δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε χρήμα" και επιχείρισε να αποδομήσει όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά το χρέος.
 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά ότι αν δε δώσεις συναίνεση δε θα πάρεις συναίνεση", προειδοποίησε.
 
"Η παλιά ΔΗΜΑΡ μπήκε, βγήκε, εξαφανίστηκε. Το ρόλο της θέλει τώρα να πάρει το Ποτάμι", τόνισε ο κ. Βενιζέλος λέγοντας πως τρίτη δύναμη πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η συμμετοχή του στην επόμενη κυβέρνηση. "Δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξουμε προεκλογικές εξαγγελίες ανεφάρμοστες και καταστροφικές", δήλωσε.
 
Μεταξύ των συγκεντρωμένων ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που εκπροσώπησε τον Γιάννη Μπουτάρη, και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο στον χαιρετισμό του και στο μηνυμα του δημαρχου που μετέφερε (με προςωπικές τιμητικές αναφορές στον κ. Βενιζέλο), αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.
 
Επίσης το παρών έδωσαν οι πρώην υπουργοί Αθανάσιος Τσαυτάρης, Νίκος Γκεσούλης, Γιώργος Πασχαλίδης, Ευάγγελος Λιβιεράτος και Σπύρος Βούγιας, η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Νίκος Παπαδάκης, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης, δήμαρχοι και πρώην δήμαρχοι, όπως οι Σίμος Δανιηλίδης, Διαμαντής Παπαδόπουλος, Χριστόδουλος Οικονομίδης, οι πρώην πρόεδροι ΠΑΟΚ και Άρη κ.κ. Γούμενος και Σκόδρας.
 
 
 
Στα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης η επιστροφή της πλαστικής σημαίας με τον πράσινο ήλιο, που θύμισε τις παλιές ιστορικές κινητοποιήσεις του κόμματος. Και προς απόδειξη, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος του κόμματος Εύα Καϊλή έκανε τη... χάρη στη Voria.gr να φωτογραφηθεί με φόντο τις σημαίες.
 
 
 
Business Story
Off

ZENITH