Skip to main content

Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου έδωσε την τρίτη θέση στη Χρυσή Αυγή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τον Αλ.Τσίπρα για την εκλογική του νίκη, εξέφρασε την πικρία του για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των συνέδρων.

Σκληρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των εκλογών.

«Η ευθύνη για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, και όχι το ΠΑΣΟΚ, είναι τρίτο κόμμα έχει ονοματεπώνυμο και βαραίνει τον Γιώργο Παπανδρέου», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ πήρε ένα «μικρό και ανεπαρκές» ποσοστό που δεν το ικανοποιεί καθόλου. «Είναι πάντως η επιλογή του λαού και έχουμε δημοκρατική υποχρέωση να τη δεχθούμε», σημείωσε.

Ο ίδιος συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για τη μεγάλη του νίκη, τονίζοντας πως έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει, αλλά τόνισε ότι πρέπει παράλληλα να αναλογίζεται τις ευθύνες. «Ας μην ξεχαστεί αυτό μέσα στον ενθουσιασμό της ημέρας», υπογράμμισε.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ανοιχτό συνέδριο ανανέωσης και ενότητας του ΠΑΣΟΚ, «όχι άλλων μορφωμάτων και παραγόντων που το υπονόμευσαν», όπου, όπως είπε, θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την παράταξη, μεταξύ των οποίων και η ηγεσία του κόμματος.

ZENITH