Skip to main content

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας προστατεύει τον Καραμανλή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η εξεταστική για το μνημόνιο να επεκταθεί μέχρι την περίοδο ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ. Τι είπε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ένα μέρος της δεξιάς έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι με την πρόταση για εξεταστική σχετικά με το μνημόνιο δίνει ασυλία στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

«Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει συμφωνίες ασυλίας με ένα μέρος της ελληνικής δεξιάς. Κατ' αρχήν με τον Πάνο Καμμένο και επιπλέον, πιστεύω ότι υπάρχει συμφωνία ασυλίας και με τον Κώστα Καραμανλή, υπάρχει μια προσπάθεια προστασίας του», είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ζήτησε η εξεταστική για το μνημόνιο να επεκταθεί μέχρι την περίοδο ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση στην Ολομέλεια. «Η κυρία Κωνσταντοπούλου βλάπτει τον Τσίπρα και την κυβέρνηση. Της εύχομαι να καταλάβει την ευκαιρία που της έχει δοθεί», τόνισε. «Είναι νεαρή σε ηλικία, έχει πολλά προσόντα, έχει την διανοητική ικανότητα να αντιλαμβάνεται αλλά πρέπει να ξέρει να αίρεται υπεράνω των εντάσεων», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Άφησε, πάντως, τα καρφιά του κατά της Προέδρου της Βουλής, λέγοντας ότι  ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος στηρίζει αυτεπαγγέλτως την κυρία Κωνσταντοπούλου. «Δεν βλέπετε να υπάρχει μια ροπή συμπάθειας; Δεν είναι προφανές;», ανέφερε.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με την τακτική της κρεμαστήκαμε στα μανταλάκια των διεθνών μέσων ενημέρωσης και βγάλαμε τα μάτια μας».

Όπως είπε, η κυβέρνηση Σαμαρά είχε σχέδιο που έλεγε ότι η χώρα παίρνει τις υπολειπόμενες δόσεις του δανείου. «Αυτό το σχέδιο προέβλεπε τη συνέχιση του δανείου το οποίο τα στελέχη της τότε κυβέρνησης επιθυμούσαν να μετατραπεί σε προληπτικό. Έτσι, η Ελλάδα θα έβγαινε το μνημόνιο έχοντας και τα 11 δισ του ΤΧΣ. Ήταν μια συμφωνία άλλου τύπου που θα μας γυρνούσε στην ομαλότητα. Αντί ο κ. Τσίπρας να αξιοποιήσει τον Φεβρουάριο αυτό το σχέδιο, με όσα έχει πράξει η νέα κυβέρνηση, τα κατέστρεψε όλα ως πλαίσιο και τώρα η χώρα αγωνίζεται να πάρει μια δόση», υπογράμμισε.

Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έμπλεος αλαζονείας ως ηγεμών, δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο όνομα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι  ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος στηρίζει αυτεπαγγέλτως την κυρία Κωνσταντοπούλου. «Δεν βλέπετε να υπάρχει μια ροπή συμπάθειας; Δεν είναι προφανές;», ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας δεν φέρνει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή επειδή δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στον εσωτερικό του συσχετισμό.

Σχολιάζοντας το σενάριο των εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης το χαρακτήρισε «παιδαριώδη». Τέλος κληθείς να σχολιάσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις φορολογικές διευκολύνσεις είπε ότι έτσι καταργούνται φορολογικές ποινές που αφορούν σε πλαστά δικαιολογητικά και στο λαθρεμπόριο.

ZENITH